Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-D

Lions Club

Heinola Jyränkö ry

Klubimme toiminta

Hankimme ja sytytämme hautakynttilät sankarivainajien haudoille Itsenäisyyspäivän aamuna.

Klubimme on yleishyödyllinen, rekisteröity yhdistys jonka toimintaa johtaa toimintavuodeksi (1.7.-30.6.) kerrallaan valittu hallitus. Yhdistyksen puheenjohtajaa kutsutaan presidentiksi.

 

Perinteikäs klubimme on perustettu 20.10.1964. Jo yli 50 vuoden ajan olemme tehneet vapaaehtoistyötä oman paikkakuntamme hyväksi. Klubimme toimintaa ohjaa järjestömme tunnuslause:

 

"We serve - Me palvelemme - Vi tjänä"

 

sekä klubimme yhteisesti hyväksytyt

 

Vapaaehtoistyötä kotipaikkamme hyväksi

 

Klubimme tärkein tehtävä on auttaa ja avustaa oman kotipaikkamme apua tarvitsevia. Emme pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annamme apua kohteisiin, jotka jäävät usein hoitamatta julkisin varoin.

 

Tämä apu on pienille ryhmille tai yksittäisille henkilöille hyvin merkittävää. Kohdennamme apuamme ja tukeamme erityisesti lapsille ja nuorille, vanhuksille, vammaisille ja sotiemme veteraaneille.

 

Lahjoituksia ja talkootyötä

 

Varainhankinnalla keräämämme tuotot ohjaamme lyhentämättöminä avustustoimintaan. Saatuja varoja ei käytetä klubin muuhun toimintaan, koska se rahoitetaan jäsenmaksuilla ja muulla jäsentemme toiminnalla ja tuella.

 

Viime vuosina raha- ja tavaralahjoitusten ja talkootyönä tehtyjen työsuoritusten rahallinen arvo hyväntekeväisyyteen on vaihdellut vuosittain 

6 000 - 10 000 euron välillä.

 

Osallistumme myös kansallisiin ja maailmanlaajuisiin projekteihin, joiden avulla kohdennamme apuamme tärkeisiin kohteisiin. Klubillamme on kaksi kummilasta Sri Lankassa.

 

1,4 miljoona jäsentä

 

Lions Clubs International -järjestön perusti amerikkalainen liikemies Melvin Jones 7.6.1917. Suomeen lionsaatteen toi kanadansuomalainen Arne Ritari, Suomen lionstoiminnan kummi. Lionstoiminta juurtui Suomeen lopullisesti, kun ensimmäinen lionsklubi Lions Club Helsinki-Helsingfors perustettiin 14.8.1950.

 

Kansaivälisessä lionsjärjestössä on lähes 1,4 miljoonaa jäsentä, jotka toimivat yli 46 000 lionsklubissa 210 maassa tai itsehallintoalueella. Suomessa toimivia lionsklubeja on lähes 950 ja jäseniä niissä noin 24 000. 

 

Tule sinäkin mukaan tekemään hyvää

 

Klubimme jäsenenä voit tehdä hyvää, siihen on monta eri tapaa. Mikäli olet kiinnostunut

vapaaehtoistyöstä, auttamisesta ja haluat uutta sisältöä elämääsi katso .

 

Seuraavista linkeistä saat lisätietoa lionstoiminnasta:

 

 •  (Suomen Lions-liiton verkkosivusto)
 •  (Klubimme piirin verkkosivut)
 •  (Lisätietoa Arne Ritari säätiön toiminnasta)
 •  (Kansainvälisen Lions-liiton suomenkieliset sivut)
 •  (Kansainvälisen Lions säätiön suomenkieliset sivut)
 • (Lisätietoja kasvattajille suunnatusta koulutuksesta)
 •  
 •  -keräys
 •  -projekti
 •  (Lionien kummilapset Sri Lankassa)
 • (Katso video )
 •  (Suomen Lions-liiton lehti)
 •  (D piirin kausijulkaisu)

Klubimme arvot

Keväällä 2012 kävimme klubissamme arvokeskustelun. Tämän keskustelun pohjalta klubikokous hyväksyi klubimme uudet arvot 13.3.2012. Klubimme arvot luovat perustan klubin toiminnalle ja ohjaavat toimintaamme.


Lue lisää


Leijonahenki

Suomen Leijona-järjestön tunnuslaulu on Leijonahenki. Sen on sanoittanut Pauli Ylitalo ja sävel on pianisti-säveltäjä Risto Hiltusen


Lue lisää


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           D-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin