Historia

Lähes 60 vuotta hyvän tekemistä

Klubimme on perustettu 20.10.1964. Perustamisjuhlaa (Charter Night) vietettiin 20.3.1965.

Vuosiin mahtuu monenlaista toimintaa ja tapahtumia. Ehkäpä järkyttävin tapahtuma klubimme historiassa oli silloisen kokouspaikkamme Heinolanhovin kaasuräjähdys 20.4.1978.

Räjähdys tuhosi klubimme arkiston ja kokouspaikassa säilytetyn omaisuuden. Ainoa esine, joka löytyi raunioista, oli hiiltynyt kokousnuijamme. Nuija kiertää edelleen yhdistyksen puheenjohtajalla eli klubipresidentillä symbolisena kokousnuijana.

Heinolan Hovin palosta pelastunut nuijamme.

 

Aktiivista toimintaa ja hyvän tekemistä

Klubimme on toiminut aktiivisesti alusta alkaen. Alkuaikojen maa- ja metsätalouteen liittyvät aktiviteetit ovat jääneet vähemmälle ja tilalle on tullut monenlaista muuta projektia. Viime aikojen merkittävin projekti oli Suomen Lions-liiton vuosikokouksen järjestäminen Heinolan Vierumäellä vuonna 2013 yhteistyössä lohkon muiden klubien kanssa.

Olemme vuosikymmenten saatossa tehneet paljon hyvää niin omalla paikkakunnalla kuin kansallisella ja kansainväliselläkin tasolla lionshengen mukaisesti. Voidaankin laskea, että nykyrahaksi muutettuna klubimme raha- ja tavaralahjoitusten arvo on ollut yhteensä yli 300 000 euroa.

 

Hyvän tekeminen kiinnostaa - jäsenmäärä kasvussa

Klubimme jäsenmäärä on tasaisessa kasvussa. Tätä kirjoitettaessa olemmekin 47 jäsenellä D-piirin toiseksi suurin klubi. Klubimme toiminta jatkuu vireänä kuudennelle vuosikymmenelle.

Yhteiskunta muuttuu ympärillämme koko ajan ja joudumme kohtaamaan uusia haasteita yhdistystoiminnassa. Klubimme tulevaisuus näyttää kuitenkin hyvältä. Oman vapaa-ajan käyttäminen hyvän tekemiseen tuntuu kiinnostavan entistä enemmän ja se luo hyvän pohjan klubimme toiminnan jatkuvuudelle.

Pienoiskuva Otsikko Koko
PDF tiedostoikoni Klubin perustamisilmoitus 221,89 KB
PDF tiedostoikoni Tiivistetty historiikki 943,33 KB