Heinolan kotiseutuviiri

Nyt on hyvä hetki hankkia Heinolan oma kotiseutuviiri (isännänviiri) liehumaan lipputankoon. Heinolan vaakunalla varustettu viiri sopii omakotitalon, kesämökin, kiinteistöyhtiön, julkisen rakennuksen tai yrityksen toimipaikan lipputankoon.

Viirin pituus on 4.2 m. Isännänviiri on yleensä noin puolet lipputangon pituudesta eli viiri sopii parhaiten 8-9 m lipputankoon.

Viirin hinta on 60 euroa/kpl.

Lisätietoa ja tiedustelut: Seppo Laakso puh. 040 550 6874.

Viirejä on myös myynnissä ja mallikappale nähtävissä

  • Heinolan Citymarket / neuvonta
  • Heinolan Tarvikekeskus

Vaakunan aiheen ilves oli mukana jo kaupungin aiemmassa vaakunassa vuodelta 1842 viitaten jo silloin Hämeen vaakunaan. Muuten vaakuna on täysin uusittu, ja sen hirsi viittaa Jyrängön siltaan, joka rakennettiin 1932 ylittämään Jyrängönvirta.

Vaakunan selitys on ”punaisessa kentässä alainen, alapuoleltaan kaarikoroinen hopeahirsi, jonka päällä kävelee kultainen ilves, varukset siniset, korvatöyhdöt mustat.”

Vaakunan on suunnitellut Gustaf von Numers, ja Heinolan kaupunginvaltuusto hyväksyi sen kokouksessaan 23. syyskuuta 1958. Sisäasiainministeriö vahvisti vaakunan käyttöön 11. marraskuuta samana vuonna.

Kotiseutuviiri rinnastetaan isännänviiriin ja se on arkinen tapa liputtaa. Omakotitalossa tai kesämökillä viiri kertoo siitä, että isäntäväki on paikalla. Muissa kiinteistöissä kotiseutuviiri viestii kotiseuturakkautta ja on luomassa positiivista kotiseutuhenkeä.

Viirin käyttöä eivät sido liputusajat tai -säännöt. Viiriä voi käyttää oman harkintansa mukaan, ja se saa olla tangossa ympäri vuorokauden.

Hyvään liputustapaan kuuluu, että viiri otetaan pois tangosta liputuspäivinä. Viirillä ei myöskään suruliputeta.